Hva er Grovbakst

Hva er Grovbakst?

Med serien Hatting Grovbakst ønsker vi å gjøre det enklere for deg å velge grove kornprodukter med naturlige råvarer, hvor også den saftige smaken og den deilige sprø skorpen er ivaretatt. Norske helsemyndigheter anbefaler at du spiser grove kornprodukter hver dag, og et høyt innhold av fullkorn og fiber bidrar positivt til folkehelsa.  Kornproduktene i serien er en naturlig kilde til kostfiber, og hvert enkelt produkt er bakt med nøye utvalgte frø- og kornsorter med ulike egenskaper og noe for enhver smak.

Hvor får jeg tak i Grovbakst?

Grovbakst-produktene finner du i alle dagligvarebutikker i Norge. I produktlisten til høyre finner du hvor du kjøper hvert enkelt produkt.

Hvilke produkter finnes i serien?

Hvor lenge holder Grovbakst-produktene seg?

Hatting Grovbakst er stemplet med best før-dato. Best før er ikke det samme som siste forbruksdag. Så lenge de ser, lukter og smaker bra kan de fremdeles spises.

Hva er steketiden?

Rundstykkene stekes 10-11 minutter på 190°C varmluft eller 210°C over- og undervarme. Hvitløksbaguettene tar 12-15 minutter.

Hvordan skal de oppbevares?

Produktene skal oppbevares i fryser.

Hattings rundstykker kan ligge to døgn i romtemperatur i lukket pose før du steker dem. Perfekt når du skal på hytta eller har liten fryseplass! Når du steker tinte rundstykker kan du halvere steketiden.

Tinte produkter bør ikke fryses på nytt. Unngå å legge produktene i kjøleskap.

Hva mener vi med naturlige råvarer?

Alle råvarene vi bruker er basert på naturlige ingredienser. Istedenfor å bruke konserveringsmidler fryser vi inn produktene umiddelbart når de er ferdigbakt slik at de fremdeles beholder den deilige, saftige og nystekte Hatting-smaken.

Inneholder Grovbakst E-stoffer?

Ja, de inneholder E-stoffer laget av naturlige ingredienser. Her er en oversikt og forklaring:

  • E300: Askorbinsyre (C-vitamin), antioksidant som finnes naturlig i frukt, bær og grønnsaker.
  • E412: Fortykningsmiddel (guarkjernemel), utvunnet av den tropiske Guarplanten.
  • E472e: Emulgator; mono- og diacetylvinsyreestere av glyserider av vegetabilske fettsyrer (rapsolje).
  • E330: Sitronsyre, naturlig konserveringsmiddel. Finnes kun i hvitløksbaguettene.

Hvor mye fiber er det i Grobakst?

Produktene varierer fra 4g kostfiber (Grove hvitløksbaguetter) til 8,4g kostfiber (Ekstra grove rundstykker) per 100g.

Helsedirektoratet anbefaler grove kornprodukter i det daglige kostholdet. Grove kornprodukter er en god kilde til kostfiber. Deres anbefaling er at man bør spise 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag. For eksempel vil ett Fullkorns møllehjul gi i underkant 30 gram sammalt mel.

Kan jeg som er veganer spise Hatting Grovbakst?

Ja, du kan spise alle rundstykkene i serien, men ikke Grove hvitløksbaguetter da de inneholder ekte smør.

Er alle Grovbakst-produktene nøkkelhullsmerket?

Alle produktene følger nøkkelhullskravene til salt og sukker. De fleste produktene i serien er nøkkelhullsmerket. Enkelte av produktene oppnår ikke nøkkelhull fordi de inneholder for høyt innhold av umettet fett fra frø, nøtter eller kjerner. Hvitløksbaguettene er ikke nøkkelhullsmerket på grunn av fett fra ekte smør.

Inneholder produktene mye salt?

Alle produktene følger nøkkelhullskravene til salt og inneholder 0,96g salt per 100g eller lavere.

Hva gjør jeg ved feil eller mangler ved produktet?

Dersom du mangler et rundstykke i posen eller oppdager en annen feil beklager vi på det sterkeste og ber deg sende inn en reklamasjon her.

Hva gjør dere for bærekraft?

Vi har redusert størrelsen på posene tilsvarende 17.100 kvm plast per år. Mindre luft i posene vil også bety mer effektiv og mindre forurensende transport.

Dette er Hatting

Hatting Bageri ble grunnlagt i 1947 i byen Hatting ved Horsens i Danmark. Den gang begynte vi å bake kavringer og lagkakebunner. I 1980 begynte vi å bake brød som fryses ned direkte etter steking. Slik holdt brødene seg ferske og saftige. Nå er vi en av Europas ledende brødprodusenter.

Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Reklamer